Sätta spaden i jorden för att skapa skönhet.

 

 

Moder jord har kallat på mig under en tid med en längtan i min själ till att påta i jorden. Nu är tiden inne att skapa skönhet med och på henne. Är så tacksam över att tjälen sakta börjar släppa sitt grepp om jordens myller. Mina händer har kliat av en längtan att få börja med våra trädgårdsdrömmar. 

Har försått luktärtor, skidärtor, ätbara blommor. pelargoner inomhus. Känns så underbart att sticka ner detta lilla fröet i jorden och vårda det i sin utveckling för att sedan flytta ut växten till trädgården när tiden är mogen. Att planera, skapa skönhet i trädgården får mig att må bra. Jag njuter av att vara ute i naturen och att arbeta med händerna i jorden.

Helgens trädgårdsarbete var att gräva och förbereda inför att plantera en häck här inom snar framtid. Gräva och gödsla, härligt !!

Medan jag befann mig i mitt trädgårdsarbete kände jag hur mina "rötter" under mina fötter drogs neråt mot moder jords innersta för att där förankra sig. Tacksam över denna energi som moder jord gav mig genom rötterna. Jag blev centrerad och ställdes i min kraft. Kärleksfullt och tacksamhet <3

 

Att centrera dig.

Ställ dig med bägge fötterna på jorden/gräsmattan och föreställ dig att du har "röda rötter" som kommer ut från dina fotsulor. Dessa förställer du dig att de sprider ut sig i jorden därefter går de neråt, neråt... djupare neråt. Här ser du moder jords innersta, förankra dina rötter kring denna sten. Andas och njut av att känna moder jords energi komma upp genom dina rötter för att forsätta uppåt i din kropp. Du fyller hela din kropp med denna energi. 

                          

                                Nameste Åsa <3

14 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)