Vårdagjämning

 

Vårdagjämningen är inte en dag, utan en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt vid olika klockslag på skilda ställen på jorden, beroende på vilken tidszon man befinner sig. / Wikipedia

Hos oss skedde detta klockan 12.02 i dag. Nu blir ljuset på dagarna längre och nattens ljus blir kortare. Vi närmar oss SOMMAR - Tjohoo :-))

Idag är en dag då många väljer att göra en cermoni för att välkomna ljusets återkomst. Själv kommer jag att tända en hel del ljus här hemma och ta fram min trumma för att göra en ljuscermoni. 

Denna dagen började med kalla vindar och med en sol som tittade fram bland molnen. Nu är det början till skymning och snön dalar så fint ner som små kristaller. Även om jag inte önskar mer snö nu så kan jag ändå inte sluta att förundras över dessa kristaller som himmlen bjuder på. 

 Lökarna i jorden - krokusarna - påsklijorna,  har börjat titta fram. Härligt!! Jag går med en förväntan ute i naturen och tittar mig omkring. Vårens skiftning sker sakta, sakta........ Blev varm om mitt hjärta då jag fick syn på videkissarna. Nu är våren på väg trots kristallerna som dalar.

 

 

vide.jpg

     

 

 Önskar er en underbar vårdagjämning <3 

 

20 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)